Contracten

Contracten: wie leest ze?

Leest u een contract volledig door voordat u het tekent? Of vertrouwt u erop dat het goed komt met de samenwerking. Dat kan maar als er dan later problemen ontstaan is het te laat. Het conflict is geboren. Als de samenwerking goed is, is een contract vaak minder van belang. Contracten zijn van belang als er verschillen van mening ontstaan, juist als er problemen komen. En dan wordt het lastig om er samen uit te komen. Vooraf een contract goed doorlezen voorkomt problemen. Zorg ervoor dat u weet wat er in uw contract staat. Dan kunt u zich richten op uw business. Bekkering Advies is uw ogen voor de kleine lettertjes en neemt het beoordelen van het graag van u over.

Een contract overnemen van een ander?

Ik neem wel een contract van een ander, dat is ook goed opgesteld. Dat kan, maar past het dan ook echt bij uw bedrijf?
Zo nam een bedrijf voorwaarden over van een bedrijf met een grote offerte-afdeling. Hij stelde alle offertes zelf op en had geen offerte-afdeling. In de voorwaarden stond dat een overeenkomst pas tot stand kwam als de door de klant getekende offerte door het bedrijf nogmaals was getekend. Dit in verband met foute offertes van de offerte-afdeling. Mijn klant stelde echter alle offertes zelf op en hoefde dit niet te controleren. Hij tekende binnengekomen offertes nooit en dus kwamen er geen overeenkomsten tot stand. Door het overnemen van die ene bepaling van een bedrijf dat anders werkte met offertes. Echt een geval van kleine lettertjes!

Contracten met uw toeleveranciers

U sluit veel contracten zoals met leveranciers van producten, software, huurcontracten. Teveel om op te noemen. Vaak zijn dit standaardcontracten waar de leverancier altijd mee werkt. Ofwel u denkt laat ik die dan maar tekenen het is toch standaard. Het kan echter zijn dat hier bepalingen in staan die u niet wilt.

Zijn uitzonderingen op het standaard contract mogelijk?

Dan is het toch goed om dat te weten voor u tekent. Want die leverancier wil best wel een uitzondering die vastligt op papier buiten het contract om. Dat moet u dan regelen voordat u tekent, uw leverancier wil ook graag de opdracht binnenhalen. Dus wie weet is er ruimte om betere bepalingen af te spreken. Maar dat moet u wel weten bij welke bepalingen u die ruimte nodig heeft.

Laat uw contract dus beoordelen door Bekkering Advies voordat u de samenwerking aangaat. Dan bent u voorbereid en kunt u betere condities afspreken.

Lees meer...

Neem contact op en u weet snel wat we voor u kunnen doen en waar u aan toe bent